Categories
Archív

Farské oznamy – 5. pôstna nedeľa

od 26. marca do 2. apríla 2023 

Liturgický kalendár

deň spomienky, sviatky a slávnosti čas sv. omší v Piešťanoch
pondelok 6.3o 18.oo
utorok 6.3o 18.oo
streda 6.3o 18.oo
štvrtok 6.3o 18.oo
piatok 6.3o 18.3o
sobota 6.3o  18.oo
nedeľa 6. pôstna nedeľa  Kvetná nedeľa6.3o 7.3o  9.oo 10.3o

Ostatné informácie

▪ Zbierka pre prenasledovaných kresťanov – Dnes je zbierka na pomoc prenasledovaným  kresťanom a utečencom. Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! 

▪ Pôstna polievka – Dnes po svätej omši o 10.3o pozývame na pôstnu polievku. Zmyslom  tejto aktivity je, že namiesto tradičného nedeľného obeda sa spoločne stretneme pri skrom nom pôstnom obede pozostávajúcom z polievky a ušetrené peniaze, ktoré zvyčajne investu jeme do nedeľného obeda darujeme na charitatívne ciele. 

▪ Krížová cesta a poklona – V utorok po večernej svätej omši je adoráciu a každý piatok  o 17.45 hod. a v nedeľu o 15.oo hod. krížová cesta. 

▪ Putovný kríž – Počas celého pôstneho obdobia putuje rodinami našej farnosti kríž, na  ktorom sa nachádzajú kamienky z krížovej cesty v Jeruzaleme. Modlíme sa za chorých a  o pokoj a mierové riešenie konfliktu na Ukrajine.  

▪ Spoveď chorých k Veľkej noci – Prosíme, aby ste nám nahlásili chorých na svätú spoveď  k Veľkej noci. Môžete ich nahlásiť v sákristii (meno, presné bydlisko, telefonický kontakt). 

▪ Veľkonočná sv. spoveď – Vysluhovanie sviatosti zmierenia k sviatkom bude v našej far nosti nasledovne  

 sobota 1. apríla od 10.oo do 11.3o hod. Veľké Orvište 

od 15.oo do 18.oo hod. Piešťany – farský kostol 

nedeľa 2. apríla od 15.oo do 18.oo hod. Piešťany – farský kostol 

▪ Veľký týždeň – Na budúcu nedeľu sa začína Veľký týždeň spomienkou na Pánov vstup  do Jeruzalema, kde za nás trpel. Táto nedeľa sa preto nazýva aj Nedeľou utrpenia Pána, či  ľudovo Kvetnou nedeľou, nakoľko sa bohoslužby začínajú požehnaným kvetov a rozkvitnu tých vetvičiek zo stromov, či olív alebo paliem a slávnostným sprievodom ako pripomienkou  Kristovho vstupu do Jeruzalema. Pri svätej omši sa spieva evanjelium o utrpení Pána. 

▪ Upratovanie kostola – V utorok o 13.oo hod. bude veľké upratovanie kostola k blížia cim sa sviatkom. Prosím dobrovoľníkov o túto službu pre farnosť. 

Duchovný program vo Veľkom Orvišti  

utorok 18.00 + Ján a Marta Kováčoví, synovia Ján a Miroslav, rodičia Kapičákoví štvrtok 18.00 za zdravie a Božiu pomoc pre Paulínu 

sobota 18.00 + syn Vladimír Machaj (5. výr.), manžel Vladimír nedeľa 9.00 + Paula Mokošová