Categories
Archív

Farské oznamy – 4. pôstna nedeľa

od 19. do 16. marca 2023 

Liturgický kalendár  

deň spomienky, sviatky a slávnosti čas sv. omší v Piešťanoch
pondelok sv. Jozef, ženích Panny Márie 6.3o 18.oo
utorok 6.3o 18.oo
streda 6.3o 18.oo
štvrtok sv. Turibius de Mongrovejo, biskup 6.3o 18.oo
piatok 6.3o 18.3o
sobota Zvestovanie Pána 6.3o 18.oo
nedeľa 5. pôstna nedeľa 6.3o 7.3o  9.oo 10.3o

Ostatné informácie 

▪ Zbierka pre prenasledovaných kresťanov – Na budúcu nedeľu bude zbierka na pomoc pre nasledovaným kresťanom a utečencom. Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! 

▪ Pôstna polievka – Na budúcu nedeľu po svätej omši o 10.3o pozývame na pôstnu  polievku. Zmyslom tejto aktivity je, že namiesto tradičného nedeľného obeda sa spoloč ne stretneme pri skromnom pôstnom obede pozostávajúcom z polievky a ušetrené pe niaze, ktoré zvyčajne investujeme do nedeľného obeda darujeme na charitatívne ciele. 

▪ Krížová cesta a poklona – V utorok po večernej svätej omši je adoráciu a každý piatok  o 17.5o hod. a v nedeľu o 15.oo hod. krížová cesta. 

▪ Putovný kríž – Počas celého pôstneho obdobia putuje rodinami našej farnosti kríž, na kto rom sa nachádzajú kamienky z krížovej cesty v Jeruzaleme. Modlíme sa o pokoj a mierové rieše nie konfliktu na Ukrajine. Kto má záujem prijať kríž, môže sa zapísať v sakristii, alebo telefonicky  kontaktovať farnosť. 

▪ Spoveď chorých k Veľkej noci – Prosíme, aby ste nám nahlásili chorých na svätú spoveď  k Veľkej noci. Môžete ich nahlásiť v sákristii (meno, presné bydlisko, telefonický kontakt). 

▪ Letný čas – V noci zo soboty na nedeľu sa o 2.oo hod. mení čas zo stredoeurópskeho na  letný, teda sa presúva na 3.oo hod. 

Duchovný program vo Veľkom Orvišti  

pondelok 18.00 za zdravie a Božiu pomoc pre manžela Jozefa utorok 18.00 + Mária Julenyová (5. výročie), manžel Pavol, deti Eva, Pavol a zať Peter štvrtok 18.00 + Vladimír Masarovič a rodičia z oboch strán 

sobota 18.00 + Štefan Kučmik, rodina Jaňáková a Kučmíková 

nedeľa 9.00 + Marta Djenková, Marta Horňáčková