Categories
Archív

Farské oznamy – 3. veľkonočná nedeľa

od 1. do 8. mája 2022

Liturgický kalendár  

Deň spomienky, sviatky a slávnosti čas sv. omší  v Piešťanoch
pondelok sv. Atanáz, biskup a učiteľ Cirkvi 6.3o 18.oo
utorok sv. Filip a Jakub, apoštoli 6.3o 18.oo
streda sv. Florián, mučeník 6.3o 18.oo
štvrtok 6.3o 18.oo
piatok 6.3o 18.3o
sobota 6.3o 18.oo
nedeľa 4. veľkonočná nedeľa 6.3o, 7.3o, 9.oo, 10.3o (prvé sv. prijímanie)

Ostatné informácie  

▪ Nedeľa dobrého pastiera – Na budúcu nedeľu je nedeľa Dobrého pastiera. Už počas celého  týždňa sa budeme spoločne modliť o nové duchovné povolania. Osobitne bude na tento účel veno vaná poklona v utorok večer po svätej omši. Na budúcu nedeľu pri svätých omšiach je zbierka na po treby seminára. Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! za vaše milodary. V piatok večer o 18.3o hod.  a v nedeľu o 9.oo hod. pri svätých omšiach budú prítomný bohoslovci zo seminára. 

▪ Májové litánie k Panne Márii – Počas mesiaca mája sa každý deň ráno o 6.25 hod. a večer  o 17.5o hod. modlíme loretánske litánie k Panne Márii. 

▪ Prvý piatok a prvá sobota – V tomto týždni je prvý piatok. Sviatosť zmierenia sa vysluhuje  v pondelok a v utorok pol hodinu pred svätými omšami. V stredu, vo štvrtok a v piatok hodinu pred  svätými omšami i počas nich. V sobotu po rannej svätej omši sa pomodlíme rozjímavý ruženec. 

▪ Sviatosť manželstva – V sobotu príjmu v našej farnosti vo Veľkom Orvišti sviatosť manželstva Alexander Kostadinov a Diana Michelová a v Piešťanoch Ondrej Strečanský a Patrícia Šišková. Pros me v modlitbe o požehnanie pre tieto nové manželstvá. 

▪ Prvé sväté prijímania – Na budúcu nedeľu pri svätej omši o 10.3o hod. príjmu žiaci Základnej Školy na Mojmírovej ulici po prvý krát Eucharistiu. 

Duchovný program vo Veľkom Orvišti 

utorok 18.00 + Viola 

štvrtok 18.00 za zdravie a Božie požehnanie pre požiarnikov piatok 18.00 za zdravie a Božie pomoc 

sobota 18.00 + Eduard a Margita Bohovicoví, Jarolím a Pavol Bohovic nedeľa 9.00 + Ľudovít a Eva Folajtároví