Categories
Archív

Farské oznamy – 2. veľkonočná nedeľa

24. apríl – 1. máj 2022 

Liturgický kalendár  

Deň spomienky, sviatky a slávnosti čas sv. omší  v Piešťanoch
pondelok sv. Marek, evanjelista 6.3o 18.oo
utorok 6.3o 18.oo
streda 6.3o 18.oo
štvrtok sv. Peter Chanel, biskup a mučeník sv. Ľudovít Mária Grignion z Montfortu, kňaz6.3o 18.oo
piatok sv. Kataría Sienska, panna a učiteľka Cirkvi 6.3o 18.3o
sobota sv. Pius V., pápež 6.3o 18.oo
nedeľa 3. Veľkonočná nedeľa 6.3o 7.3o 9.oo 10.3o

Ostatné informácie  

▪ Zbierka na Boží hrob – Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! za vaše milodary vyzbierané pri Bo žom hrobe, ktorými každoročne prispievame na udržiavanie Božieho hrobu v Jeruzaleme. Spoločne  sme sa v Piešťanoch vyzbierali sumou 1920 € a vo Veľkom Orvišti sumou 400 €. 

▪ Nedeľa Božieho milosrdenstva – Kto si dnes uctí obraz Božieho milosrdenstva a pomodlí sa Vy znanie viery a Modlitbu Pána, je v stave milosti posväcujúcej (bez ťažkého hriechu), prijal Sviatosť ol tárnu, pripojí modlitbu na úmysel pápeža a nábožný vzdych vzývajúci Božie milosrdenstvo (napríklad  Milosrdný Ježišu, dôverujem v Teba!), môže získať úplné odpustky pre seba, alebo pre duše v očistci. 

▪ Púť Božieho milosrdenstva v Piešťanoch – Dnes o 14.3o hod. bude procesia od kúpeľnej kapln ky Božského Srdca Ježišovho do kostola sv. Cyrila a Metoda, kde bude o 15.oo hod. Korunka Božieho  milosrdenstva

▪ Bielonedeľná púť na Katarínku – Dnes sa koná jedna z najstarších púti v našom trnavskom arci biskupstve na starobylé pútnícke miesto Katarínka, kde sa nachádzajú pozostatky kostola a kláštora  svätej Kataríny Alexandrijskej. Svätá omša bude popoludní o 14.3o hod.  

▪ Sviatosť manželstva – V sobotu príjmu v našej farnosti sviatosť manželstva Michal Valovič  a Veronika Šaligová. Prosme v modlitbe o požehnanie pre toto nové manželstvo. 

▪ Prvé sväté prijímania – Na budúcu nedeľu pri svätej omši o 10.3o hod. príjmu žiaci Cirkevnej  Spojenej Školy po prvý krát Eucharistiu. 

Duchovný program vo Veľkom Orvišti 

utorok 18.00 + Anna Margalová 

štvrtok 18.00 + rodičia Hejskoví a švagor František 

sobota 18.00 za zdravie a Božie požehnanie pre synov Jána, Miloša, Igora  s rodinami, za dary Ducha Svätého pri príležitosti ich životného 

jubilea 

nedeľa 9.00 + Jozef Nedelka, dcéra Zdenka 

Drahí bratia a sestry, 

chceme vám poďakovať za pomoc ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou na Ukrajine. Vážime si vašu  obetavosť a ochotu. S radosťou vnímame veľké množstvo dobra, ktoré v tejto skúške prejavujete. Na Nedeľu Božieho milosrdenstva vás chceme povzbudiť, aby ste v konkrétnych prejavoch  milosrdenstva voči našim bratom a sestrám vytrvali. Nenechajte sa nikým znechutiť, ani pomýliť. Boh  nehľadí ako človek, nesúdi podľa logiky mocných tohto sveta, ale zhliada na úbohých a počuje hlas  strápených. Ani my nestraťme súcit s trpiacimi a nezatvorme si pred nimi svoje srdcia. Pomáhajme  naďalej, a to nielen materiálne, ale aj ľudsky, záujmom, prihovorením sa, prijatím utečencov do našich  spoločenstiev. Buďme naozaj milosrdní ako je milosrdný náš Nebeský Otec.  

K tomu vám žehnajú a denne sa za vás modlia biskupi Slovenska