Categories
Archív

Farské oznamy – Veľký týždeň

10. – 17. apríl

Liturgický kalendár  

Deň spomienky, sviatky a slávnosti čas sv. omší v Piešťanoch
pondelok svätý veľký pondelok 6.3o 18.oo 
utorok svätý veľký utorok 6.3o 18.oo
streda svätá veľká streda 6.3o 18.oo 
štvrtok svätý veľký „zelený“ štvrtok  18.oo
piatok svätý veľký piatok  15.oo
sobota svätá veľká „biela“ sobota20.oo
nedeľa VEĽKONOČNÁ NEDEĽA PÁNOVHO ZMŔTVYCHVSTANIA6.3o 7.3o 9.oo 10.3o

Ostatné informácie 

▪ Zbierka pre postihnutých vojnou na Ukrajine – Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! všetkým,  ktorí ste prispeli minulú nedeľu na zbierku na pomoc postihnutým vojnou na Ukrajine. Spoločne  sme sa vyzbierali v Piešťanoch sumou 2496 € a vo Veľkom Orvišti sumou 240 €. 

▪ Krížová cesta – Dnes popoludní o 15.oo hod. bude krížová cesta. 

▪ Zápis úmyslov sv. omší na máj – Zápis úmyslov svätých omší na mesiac máj bude v stredu  20. apríla po rannej ako i po večernej svätej omši. 

▪ Veľkonočná sv. spoveď – Vysluhovanie sviatosti zmierenia bude ešte dnes popoludní od  16.oo do 18.oo hod. zakončené slávením svätej omše.  

▪ Zelený štvrtok – Na zelený štvrtok slávime ustanovenie sviatosti kňazstva, sviatosti Eucha ristie a odovzdanie príkazu lásky. Dopoludnia bude v našej katedrále v Trnave o 9.3o hod. svätá  omša, pri ktorej arcibiskup posvätí oleje a kňazi si obnovia kňazské sľuby. Večer sa koná svätá  omša na pamiatku Pánovej večere o 18.oo hod. Po skončení svätej omše bude adorácia Sviatos ti oltárnej do 20.oo hod., ako spoluúčasť na modlitbe Pána Ježiša v Getsemanskej záhrade.  

▪ Veľký piatok – je dňom utrpenia a smrti Pána Ježiša. V tento deň je preto prísny pôst, kto rý zaväzuje každého, kto zavŕšil 14 rok života, zriecť sa mäsitých pokrmov a každého veriaceho od 18 do 60 rokov aj skromnejšie jesť. Matky v požehnanom stave, veľmi ťažko pracujúci, ako  i chorí ľudia majú výnimku. Dopoludnia o 9.oo hod. bude dramatizovaná krížová cesta v parku pri  kostole. Popoludní o 15.oo hod. budú obrady umučenia.  

▪ Biela sobota – pripomíname si, že Pán Ježiš zostúpil do záhrobia. Ráno o 8.oo hod. bude li turgická modlitba ranných chvál. Počas celého dňa je možnosť pokloniť sa Pánovi vo Sviatosti ol tárnej, uctiť si kríž ako i zotrvať v rozjímaní pred hrobom. Večer o 17.3o hod. bude ukončenie  adorácie spojené s liturgickou modlitbou vešpier. Večer po západe slnka o 20.oo hod., sa začne  slávnostná vigília Pánovho zmŕtvychvstania. 

▪ Veľkonočná nedeľa – Na budúcu nedeľu pri svätých omšiach bude tradičná farská ofera.  Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! za vaše milodary. 

Duchovný program vo Veľkom Orvišti 

utorok 18.00 + Miroslav Maco 

štvrtok 18.00 + Alžbeta Vilárisová, Emília Ďurišová, Ľuboš Baník piatok 15.00 OBRADY VEĽKÉHO PIATKU 

sobota 18.30 + Irenka Machajová a rodičia Juraj a Alžbeta nedeľa 9.00 za živých a zosnulých veriacich Veľkého i Malého Orvišťa