Categories
Archív

Farské oznamy – 5. pôstna nedeľa

3. – 10. apríl 2022

Liturgický kalendár  

deň spomienky, sviatky a slávnosti čas sv. omší v Piešťanoch
pondelok sv. Izidor, biskup a učiteľ Cirkvi 6.3o 18.oo 
utorok sv. Vincent Ferrera, kňaz 6.3o 18.oo 
streda 6.3o 18.oo
štvrtok sv. Ján Krstiteľ de la Salle, kňaz 6.3o 18.oo
piatok 6.3o 18.3o
sobota 6.3o  18.oo
nedeľa 6. pôstna nedeľa – Kvetná nedeľa6.3o 7.3o  9.oo 18.oo  

Ostatné informácie 

▪ Zbierka pre postihnutých vojnou na Ukrajine – Dnes je zbierka na pomoc postihnutým voj nou na Ukrajine. Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! všetkým, ktorí prispeli. 

▪ Krížová cesta a poklona – V utorok po večernej svätej omši je adoráciu a každý piatok  o 17.45 hod. a v nedeľu o 15.oo hod. krížová cesta. 

▪ Modlitby otcov – V utorok o 19.3o hod. bude na fare modlitbové stretnutie otcov. 

▪ Putovný kríž – Počas celého pôstneho obdobia putuje rodinami našej farnosti kríž, na kto rom sa nachádzajú kamienky z krížovej cesty v Jeruzaleme. Modlíme sa o pokoj a mierové rieše nie konfliktu na Ukrajine.  

▪ Spoveď chorých k Veľkej noci – Prosíme, aby ste nám nahlásili chorých na svätú spoveď  k Veľkej noci. Môžete ich nahlásiť v sákristii (meno, presné bydlisko, telefonický kontakt). 

▪ Veľkonočná sv. spoveď – Vysluhovanie sviatosti zmierenia k sviatkom bude v našej farnos ti na budúcu sobotu dopoludnia od 11.oo do 12.oo hod. vo Veľkom Orvišti a vo farskom kostole  v Piešťanoch v sobotu a v nedeľu popoludní od 16.oo do 18.oo hod. V nedeľu dopoludnia  nebude svätá omša o 10.3o hod, ale bude večer o 18.oo hod. 

▪ Veľký týždeň – Na budúcu nedeľu sa začína Veľký týždeň spomienkou na Pánov vstup do  Jeruzalema, kde za nás trpel. Táto nedeľa sa preto nazýva aj Nedeľou utrpenia Pána, či ľudovo  Kvetnou nedeľou, nakoľko sa bohoslužby začínajú požehnaným kvetov a rozkvitnutých vetvičiek  zo stromov, či olív alebo paliem a slávnostným sprievodom ako pripomienkou Kristovho vstupu  do Jeruzalema. Pri svätej omši sa spieva evanjelium o utrpení Pána. 

▪ Upratovanie kostola – V utorok o 13.oo hod. bude veľké upratovanie kostola k blížiacim sa  sviatkom. Prosím dobrovoľníkov o túto službu pre farnosť. 

Duchovný program vo Veľkom Orvišti 

pondelok 15.00 + Paula Mokošová 

utorok 18.00 + Anton a Eufrozína Nedorostoví a rodičia z oboch strán

streda 18.00 + Mariana Nedorostová – Šimovičová (1. výročie) sobota 18.00 za zdravie a Božiu pomoc pre Máriu a Petra 

nedeľa 9.00 + Anton a Mária Šiškoví, dcéra Darina a vnuk Martin