Categories
Archív

Farské oznamy – Veľkonočná oktáva

od 9. do 16. apríla 2023 

Liturgický kalendár  

Deň spomienky, sviatky a slávnosti čas sv. omší v Piešťanoch
pondelok veľkonočný pondelok veľkonočná oktáva6.3o 7.3o 9.oo 10.3o
utorok veľkonočný utorok sv. Stanislav, biskup a mučeník veľkonočná oktáva6.3o 18.oo
streda veľkonočná streda veľkonočná oktáva 6.3o 18.oo
štvrtok veľkonočný štvrtok sv. Martin I., pápež a mučeník veľkonočná oktáva6.3o 18.oo
piatok veľkonočný piatok veľkonočná oktáva6.3o 18.3o
sobota veľkonočný sobota veľkonočná oktáva6.3o 18.oo
nedeľa 2. Veľkonočná nedeľa nedeľa Božieho milosrdenstva veľkonočná oktáva 6.3o 7.3o 9.oo 10.3o

Ostatné informácie  

▪ Veľkonočná nedeľa – Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! za vaše milodary vyzbiera né pri tejto svätej omši, ktorými ste prispeli farskú oferu. 

▪ Veľkonočná oktáva – Odo dnes do najbližšej nedele slávime osem dní veľkonočnej  radosti – oktávu. Zajtrajší deň, veľkonočný pondelok, preto slávime slávnostnejšie, sväté  omše budú o 6.3o, 7.3o a 9.oo ho. a o 10.3o hod. V piatok, nakoľko je veľkonočná oktá va, nie je pôst. 

▪ Zápis úmyslov sv. omší na máj – Zápis úmyslov svätých omší na mesiac máj bude vo  štvrtok 13. apríla po rannej ako i po večernej svätej omši. 

▪ Bielonedeľná púť v Piešťanoch – Na budúcu nedeľu sa v našom meste koná púť ku  cti Božieho milosrdenstva. Začiatok je o 14.3o hod. pri kúpeľnej kaplnke, kde začne sprie vod s obrazom smerom do kostola sv. Cyrila a Metoda. Tam bude modlitba Korunky  Božieho milosrdenstva, uctenie relikvií sv. Faustíny a sv. Jána Pavla II. 

▪ Sviatosť manželstva – V sobotu príjmu sviatosť manželstva Tomáš Komara – Anežka  Klimekoví. Prosme v modlitbe o požehnanie pre toto nové manželstvo. 

▪ Bielonedeľná púť na Katarínku – Na budúcu nedeľu sa koná jedna z najstarších púti  v našom trnavskom biskupstve, púť na starobylé pútnícke miesto Katarínka, na ktorom  sa nachádzajú pozostatky kostola a kláštora svätej Kataríny Alexandrijskej. Svätá omša  bude popoludní o 14.30 hod.  

Duchovný program vo Veľkom Orvišti 

pondelok 9.00 + Juliana Slovíková 

streda 18.00 + Anton, Eufrozina, Agnesa, Karol Nedorostoví a r. z oboch strán štvrtok 18.00 + Ján a Anna Táborskí, rodičia z oboch strán a Róbert sobota 18.00 za zdravie a Božie požehnanie pre rodinu Djenkovú nedeľa 9.00 + Ladislav a Mária Micheloví, rodičia z oboch strán