Categories
Archív

Farské oznamy – 4. adventná nedeľa

od 18. do 25. decembra 2022 

Liturgický kalendár  

deň spomienky, sviatky a slávnosti čas sv. omší v Piešťanoch
pondelok 6.3o 18.oo
utorok 6.3o 18.oo
streda sv. Ján Kentský, kňaz 6.3o 18.oo
štvrtok 6.3o 18.oo
piatok 6.3o 18.3o
sobota 6.3o  16.oo 24.oo
nedeľa Narodenie Pána vianočná oktáva 6.3o, 7.3o, 9.oo,  10.3o

Ostatné informácie 

▪ Sviatosť zmierenia – Dnes pre večernou svätou omšou od 15.oo hod. sa bude vysluhovať sviatosť zmierenia. O 18.oo hod. bude svätá omša. 

▪ Upratovanie kostola – Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! všetkým dobrodincom,  ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k príprave slávnosti Narodenia Pána: dobrodincom,  ktorí darovali stromčeky do kostola, mužom i ženám, ktorí pomáhali pri osadzovaní  stromčekov a upratovaní kostola. 

▪ Sviatosť zmierenia – Vyspovedať sa môžete od pondelku do piatku ráno od od 6.oo  hod. do 7.oo hod. a večer od 17.oo hod. do 18.3o hod. 

▪ Štedrý deň – V sobotu je Štedrý deň. Svätá omša ráno o 6.3o hod. je posledná adventná a rorátna. Počas dňa je dobrovoľný pôst. Dopoludnia od 10.oo do 12.oo hod. budú bratia a sestry skauti v kostole konať službu odovzdávania Betlehemského svetla. Po poludní od 14.oo hod. do 16.oo hod. bude na farskom dvore živý betlehem. Popoludní o 16.oo hod. bude v kostole požehnanie betlehemov a svätá omša osobitne určená pre  deti a starších ľudí, ktorým nie je možné prísť na polnočnú. O 18.oo hod. sa rozozvučia  zvony pozývajúce každú rodinu spoločne zasadnúť ku štedrovečernému stolu. Pozývam  vás k modlitbe ako i čítaniu Božieho slova o narodení Spasiteľa. 

▪ Narodenie Pána – V noci zo soboty na nedeľu bude polnočná svätá omša o 24.oo  hod. Ráno budú sväté omše o 6.3o hod., 7.3o hod., 9.oo hod. a o 10.3o hod. Pri svätých  omšiach bude farská ofera. Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! za vaše milodary.  

▪ Dobrá Novina – Pozývame deti, mládež i dospelých, ktorí by sa radi zapojili do koledovania Dobrej Noviny na pomoc chudobným krajinám, aby prišli na prípravné stretnutie, ktoré bude vo štvrtok o 16.oo hod. v budove Cirkevnej základnej školy. Koledovanie sa uskutoční v pondelok 26. decembra popoludní. Záujemcovia o prijatie koledníkov sa môžu zapísať v zadnej časti kostola na hárok.  

Duchovný program vo Veľkom Orvišti  

pondelok 13.oo + Dušan Šiška (pohrebná omša a pohreb) 

utorok 17.oo + Anna Margalová 

štvrtok 17.oo + Mária Paulovičová (10. výročie a nedožitých 100 r.),  manžel František 

sobota 22.3o na úmysel 

nedeľa 9.oo za dobrodincov kostola