Categories
Archív

Farské oznamy – 34. nedeľa v cezročnom období

od 21. do 27. novembra 2022 

Liturgický kalendár  

deň spomienky, sviatky a slávnosti čas sv. omší v Piešťanoch
pondelok Obetovanie Panny Márie 6.3o 18.oo
utorok sv. Cecília, panna a mučenica 6.3o 18.oo
streda sv. Klement I., pápež a mučeník sv. Kolumbán, opát6.3o 18.oo
štvrtok sv. Ondrej Dung-Lak, kňaz  a spoločníci, mučeníci6.3o 18.oo
piatok sv. Katarína Alexandrijská, panna  a mučenica6.3o  18.3o
sobota ľubovoľná sobotná spomienka Panny Márie 6.3o 18.oo
nedeľa 1. adventná nedeľa 6.3o 7.3o  9.oo 10.3o

Ostatné informácie  

▪ Nedeľa Krista Kráľa – Dnes je posledná nedeľa v liturgickom roku, ktorú slávime ako nedeľu  Krista Kráľa. Na záver dnešných omší sa modlíme osobitnú modlitbu, určenú na tento sviatok a tou to modlitbou môžeme získať úplné odpustky, pri splnení obvyklých podmienok, prijať Eucharistiu  a pomodliť sa na úmysel pápeža). 

▪ Adventné vence – Na budúcu nedeľu sa začína adventné obdobie. Na začiatku svätých omší  budú požehnané adventné vence, ktoré si môžete priniesť na požehnanie. 

▪ Zbierka na charitu – Na budúcu nedeľu je tradičná jesenná zbierka na charitu. Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! za milodary.  

▪ Pozvánka na film – Spoločenstvá kresťanskej angažovanosti srdečne pozývajú na budú sobotu  26. novembra o 16.oo hod. do kina Fontána na premietanie filmu „Slobodní“ o Vladimírovi Juklovi  a Silvestrovi Krčmérym. Po filme bude nasledovať diskusia s režisérom p. Slavomírom Zrebným a  s pátrom Petrom Záhoranským SJ, synovcom Silvestra Krčméryho. 

▪ Adventný koncert – Na budúcu nedeľu o 16.3o hod. sa v kostole vo Veľkom Orvišti uskutoční  adventný koncert Zvonkohra v podaní mládeže z obcí Košariská a Priepastné. 

Duchovný program vo Veľkom Orvišti  

utorok 17.00 + Jaroslav Horváth (40. výročie) 

štvrtok 17.00 + Anton a Marta Glasnákoví, rodičia z oboch strán sobota 18.00 za zdravie a Božiu pomoc pre novomanželov Dominika a Veroniku

nedeľa 9.00 + Tomáš Drlička