Categories
Archív

Farské oznamy – Najsvätejšia Trojica

 12. – 19. jún 2022

Liturgický kalendár  

Deň spomienky, sviatky a slávnosti čas sv. omší v Piešťanoch
pondelok sv. Anton Paduánsky, kňaz a učiteľ Cirkvi 6.3o 18.oo
utorok 6.3o 18.oo
streda 6.3o 18.oo
štvrtok Najsvätejšie Telo a Krv Kristova 6.3o 7.5o 18.oo
piatok 6.3o 18.3o
sobota ľubovoľná sobotná spomienka Panny Márie 6.3o 18.oo
nedeľa 12. nedeľa  v cezročnom období6.3o 7.3o 9.oo

Ostatné informácie  

▪ Zápis úmyslov sv. omší na máj – Zápis úmyslov sv. omší na mesiac júl bude v stredu 15. júna po  rannej ako i po večernej svätej omši. 

▪ Slávnosť Božieho Tela a Krvi – Vo štvrtok slávime slávnosť Božieho Tela a Krvi. Je to prikázaný  sviatok. Okrem svätých omší, ktoré bývajú v riadnom čase o 6.3o hod. a o 18.oo hod. bude i školská  svätá omša o 7.5o hod. Je zvykom s príležitosti tejto slávnosti konať slávnostný sprievod na oslavu  Kristovej prítomnosti vo Sviatosti oltárnej. Tento sprievod bude v nasledujúcu nedeľu po svätej omši  o 9.oo hod., preto svätá omša o 10.3o hod. nebude. Prosím prvoprijímajúce deti ako i ostatné deti,  aby si priniesli košíky s lupienkami na rozsýpanie počas procesie. Vás ostatných, prosím, keby ste si  priniesli JKS, aby sme sa všetci mohli zapojiť spevom do procesie na oslavu Krista. Kto by chcel  prispieť k slávnosti lupienkami kvetov, môže ich priniesť do zákristie. Úprimná vďaka! 

▪ Sviatosť manželstva – V sobotu príjmu sviatosť manželstva Daniel Čechvala a Lucia Peterková,  Peter Strečanský a Magdaléna Zelinková, Vladimír Ferienčík a Michaela Česneková. Prosme v mod litbe o požehnanie pre tieto nové manželstvá. 

Duchovný program vo Veľkom Orvišti 

utorok 18.00 + Ján a Margita Drličkoví, dcéra Jarka 

štvrtok 18.00 + Ján Maco, rodičia z oboch strán a Róbert sobota 18.00 + Ján Michel a rodičia 

nedeľa 9.00 + rodičia Šiškoví, Dudoňoví, švagrovia a synovec