Categories
Archív

Farské oznamy – 7. veľkonočná nedeľa

Od 29. mája do 5. júna

Liturgický kalendár  

Deň spomienky, sviatky a slávnosti čas sv. omší v Piešťanoch
pondelok 6.3o 18.oo
utorok 6.3o 18.oo
streda sv. Justín, mučeník 6.3o 18.oo
štvrtok sv. Marcelín a Peter, mučeníci 6.3o 18.oo
piatok sv. Karol Lwanga a spoločníci, mučeníci 6.3o 18.3o
sobota 6.3o 18.oo
nedeľa Zoslanie  Ducha Svätého6.3o 7.3o 9.oo 10.3o

Ostatné informácie  

▪ Zbierka na kresťanské masmédiá – Srdečná Vďaka! a Pán Boh odplať! za vaše milodary vyzbierané pri dnešných bohoslužbách. Sú určené na zbierku na kresťanské masmédiá. 

▪ Májové litánie k Panne Márii – Počas mesiaca mája sa každý deň ráno o 6.25 hod. a večer  o 17.5o hod. modlíme loretánske litánie k Panne Márii. 

▪ Letné kántrové dni – V stredu, v piatok a v sobotu sú letné kántrové dni. Záväzný je jeden deň.  Obsahom dní sú prosby za jednotu kresťanov alebo za duchovné povolania. 

▪ Prvý piatok a prvá sobota – V tomto týždni je prvý piatok. Sviatosť zmierenia sa vysluhuje  v pondelok a v utorok pol hodinu pred svätými omšami. V stredu, vo štvrtok a v piatok hodinu pred  svätými omšami i počas nich. V sobotu po rannej svätej omši sa pomodlíme rozjímavý ruženec. 

▪ Deviatnik k Duchu svätému – V piatok sme začali deväťdňovú modlitbu ako prípravu na slávnosť zoslania Ducha Svätého i ako prosbu o dary Ducha Svätého. Modlime sa najmä za našich birmovancov, ktorí na budúcu sobotu 4. júna príjmu sviatosť birmovania. 

▪ Dotazník v rámci synody cirkvi – Kto z vás bude chcieť, môže si pri východe z kostola zobrať od  miništrantov dotazník o aktivitách našej miestnej cirkvi a vyplnený vhodiť do pripravenej schránky.  Vďaka za vašu spoluprácu. 

Duchovný program vo Veľkom Orvišti 

utorok 18.00 + Jozef, Štefan, starí rodičia Michal a Paulína Vavrincoví štvrtok 18.00 + Jozef a Zuzana Opatovskí a dcéra Darina piatok 18.00 + Veronika 

sobota 18.00 na poďakovanie pri príležitosti životného jubilea 70 rokov  jubilanta Ericha, 70 rokov jubilantky Márie, 60 rokov jubilantky  

Emy a za zdravie a Božiu pomoc pre jubilantov do ďalších rokov 

nedeľa 9.00 + Jozef Miškuf (1. výročie)